РТИК представи Стажантски модел за развитие на предприемачески умения
|

РТИК представи „Стажантски модел за развитие на предприемачески умения“

Русенска търговско-индустриална камара бе домакин на семинар, насочен към представители на професионалните гимназии и обучители в сферата на професионалното образование. Разработен като част от проект App.Mod.E, семинарът на тема “Стажантски модел за развитие на предприемаческите умения“ се фокусира върху методология и практически инструменти, комбиниращи придобиването на професионални и предприемачески умения.

Иновативният модел е разработен от международен екип от експерти, и се базира върху принципа „учене чрез правене“, като включва няколко насоки:

  • Проблемно-базирано обучение
  • Приложение на елементи на игровизация
  • Използване на европейски методологии за формулиране и оценка на обучителни резултати

В последвалата дискусия участниците дадоха своите мнения относно приложимостта на модела в българските реалности. Обучителите споделиха какви са техните настоящи нужди в областта на професионалното образование и по-специално организацията на стажантски програми. Участниците дадоха предложения за подобрение на модела, и какви части от него биха били полезни в бъдещи обучителни дейности.

Проект App.Mod.E, финансиран по програма Erasmus+, се разработва от европейски консорциум, включващ организации от 6 държави: Sud Concept (Франция), IDEC (Гърция), Eurocrea Merchant (Италия), Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges (Румъния), Politechnika Ikastegia Txorierri (Испания), и Русенска търговско-индустриална камара (България).

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност