Еволюцията на Индустрия 4.0
|

Еволюцията на Индустрия 4.0

Докладът “Бъдещето на работните места“ за 2018 г. гласи: „Четвъртата индустриална революция взаимодейства с други социално-икономически и демографски фактори, за да създаде перфектната буря на промяната на бизнес модела във всички индустрии”. Какво конкретно обаче ще се промени? Както е посочено в доклада, ще бъдат създадени нови категории работни места, които ще заменят вече съществуващите. Необходимите умения и начинът на работа също ще бъдат трансформирани. Тези промени ще имат различно въздействие върху мъжете и жените и ще променят динамиката на разликата между половете в индустрията. Индустрия 4.0 може да подобри развитието на хората и умения им, докато постепенно се появяват нови производствени технологии. Сред най-интересните сектори са:

1) Съвременни производствени решения

2) Адитивно производство

3) Добавена реалност (AR)

4) Симулация

5) Хоризонтална и вертикална интеграция

6) Индустриален интернет

7) Облачни услуги

8) Киберсигурност

9) Анализ на големи данни

Проблемът, който възниква обаче, подсказва че уменията на настоящите служители не са подходящи за нови производствени технологии. Какво би могло да бъде решението? Няма нужда да се добавят толкова много нови правила за работа, а по-скоро да се разработи план за цифрова грамотност на възрастните и по този начин да се актуализира работната им сила.

Научете как проект RESTART спомага за тази цел тук или посетете сайта на проекта за да видите оригиналната статия и новостите около този проект.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност