|

Семинар „Южна Африка – икономика и инвестиции“

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Република Южна Африка, организира информационен семинар на тема: „Южна Африка – икономика и инвестиции“.

Събитието ще се проведе на 15 май 2019 г. oт 14.30ч. в сградата на БТПП, ул. „Искър“ 9, зала А, ет. 1. Там ще се представи актуална информация за икономическото развитие на Република Южна Африка, приоритетни области за привличане на инвестиции, потенциалните сектори на взаимно търговско и инвестиционно сътрудничество с България, състояние на двустранния стокообмен, добри практики и др.

По информация от Министерството на икономиката на България през отделните години стокообменът в търговията между Р България и РЮА се характеризира с непостоянни тенденции. Търговското салдо е предимно отрицателно за България. Износът от България се състои от: слънчогледово и шафраново олио, семена от слънчоглед, крафтхартии и крафткартони, пластмасови едножични влакна, автоматични машини за обработка на информацията и др. Вносът от РЮА се състои от: автомобилни превозни средства за транспорт на стоки, каменни въглища, вълни, щрайхгарни или камгарни, изделия от естествена или възстановена кожа, рафинирана мед и др.

С оглед на характеристиките на стокообмена най-перспективните български стоки за реализация на южно-африканския пазар са в следните области: лека промишленост; хранително-вкусова промишленост; машиностроене; химическа промишленост; дървообработваща промишленост.

Заинтересованите компании могат да заявят участие в семинара като се регистрират на: https://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=721&lang=bg  най-късно до 14.05.2019. Участието е безплатно. Работен език: английски

За допълнителна информация БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност