Русенски ученици преминаха стажантска програма по иновативна методология

Русенски ученици преминаха стажантска програма по иновативна методология

Четирима ученици от две русенски гимназии преминаха успешно стажантска програма под ръководството на специалисти Русенска търговско-индустриална камара и Бизнес иновационен център „Инобридж“.

Иван Кръстев и Недко Недков от Професионална гимназия по електротехника и електроника, и Владислав Николов и Яна Златанова от Професионална гимназия по икономика и управление преминаха едномесечна стажантска практика, водена по иновативна методология. Тя е разработена в рамките на проект App.Mod.E, изпълняван от РТИК, и включва нов стажантски модел, насочен към развиване на предприемачески умения.

Моделът се основава на възприемането проблемно-базирани методи за обучение с елементи на игровизация. Приемането на тези две иновативни техники за обучение спомага за придобиване на предприемачески умения и изграждане на различна нагласа към иновациите и творчеството. Освен това, подходът за обучение въз основа на работа, развива важна информираност и връзки с реалния живот и позволява на обучаващите се да създават и управляват бизнес, да бъдат тествани от предизвикателства и пречки, както и да постигат успехи – и всичко това в динамична, бързо променяща се среда, която е напълно безрискова.

Методология има за цел да подпомогне разработването, организирането и осъществяването на стажантски програми, които да способстват придобиването на професионални умения, посредством обучителни модели прилагани в обучения по предприемачество. Специално внимание се отделя върху приложение на методология и практични инструменти, комбиниращи придобиването на професионални и на предприемачески умения.

В края на стажа си младежите получиха сертификат за успешното му преминаване, както и препоръки от ръководството на двете организации.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност