Посланикът на Ирландия се запозна с икономическите и бизнес перспективи в Русе
|

Посланикът на Ирландия се запозна с икономическите и бизнес перспективи в Русе

Днес, 23 юни, Русенска търговско-индустриална камара посрещна посланика на Република Ирландия в България – Н.Пр. Майкъл Форбс. Той се срещна с изпълнителния директор на Камарата Милен Добрев, с когото обсъдиха възможностите и идеите за бизнес сътрудничество.

По време на срещата г-н Добрев запозна дипломата с основните икономически характеристики на града и региона, най-важните индустриални и търговски отрасли, логистичните възможности и перспективите за търговия и съвместен бизнес. Той обърна внимание и на 130-годишната история на Камарата, и ролята, която тя е изиграла в развитието на Русе след Освобождението.

От своя страна Н.Пр. Форбс прояви интерес към географското разположение на града, и възможностите, които то предоставя за нуждите на логистиката и транспорта. Той обърна внимание и на силната свързаност на региона със съседна Румъния, и столицата Букурещ в частност. Наред с бизнес перспективите, посланикът прояви интерес и към различни сфери в обществения живот, като образование и демографски проблеми и начините по които Русе се справя с тях. 

Н.Пр. Форбс остана впечатлен от позитивизма на екипа на Камарата, и сподели, че ако може да препоръча една от българските камари на ирландския бизнес, това със сигурност ще бъде Русенската.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност