Бизнес форум обсъди перспективите и предизвикателствата пред развитието на компаниите в област Русе
| |

Бизнес форум обсъди перспективите и предизвикателствата пред развитието на компаниите в област Русе

Срещата с бизнеса е част от честванията по повод 129 години от учредяването на „I-ва Българска Търговска Камара“ – Русе, чиито пряк наследник е Русенска търговско-индустриална камара.

Близо 50 представители на малки, средни и големи компании се включиха в бизнес форума, организиран на 15 април от Русенска търговско-индустриална камара и Българска търговско-промишлена палата. Събитието бе уважено и от местните институции, в лицето на Валентин Колев, зам.-областен управител, и Анелия Георгиева, началник отдел СДЗП в Община Русе.

Срещата започна с посещение в две големи компании, които развиват бизнес в Русе – „Булмаркет“ и „Витте Аутомотив“.

Акцент на самото събитие бе презентацията на Цветан Симеонов – председател на Българска търговско-промишлена палата, и на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Той обърна внимание на новите възможности, които БТПП предлага на своите над 53 000 членове, в това число опростен достъп до Търговския регистър, сертифициране на стоки за износ, достъп до международната система за стандартизирано маркиране чрез баркод, арбитражни съдилища и много други.

От страна на Русенска търговско-индустриална камара бе представена новата визия на организацията, включително новият сайт, лого, и предоставяни услуги за бизнеса. Бе изнесена и презентация за международен проект с участието на РТИК, който се занимава с корпоративната социална отговорност.

В последвалата дискусия представителите на бизнеса се интересуваха от възможностите за развитие на услугите за компаниите, ролята на арбитражните съдилища, сътрудничеството между различните браншови организации в България, електронното правителство, и други.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност