Large scale Chinese exhibition with ambitions to give a boost to the textile industry in the region
| |

Мащабно китайско изложение с амбициите да даде тласък на текстилния бранш в региона

Румънската столица Букурещ ще бъде домакин на мащабно изложение в областта на текстилната индустрия, което има за цел да насърчи икономическите и търговски връзки между страните от Централна и Източна Европа, и Китай.

Румънската столица Букурещ ще бъде домакин на мащабно изложение в областта на текстилната индустрия, което има за цел да насърчи икономическите и търговски връзки между страните от Централна и Източна Европа, и Китай. Румънско-китайската инициатива бе презентирана днес в Русе пред представители на бизнеса и работодателски организации от региона. Изложението ще се проведе между 31 май и 2 юни 2019, като амбициите са да се превърне в ежегодно събитие.

Ще бъдат обособени 150 щанда, на които европейски и китайски производители и снабдители ще могат да изложат своята продукция, и в същото време да сложат началото на бизнес партньорства и сътрудничества. Втората стъпка от инициативата ще бъде обособяване на постоянен шоурум в румънския окръг Илфов.

Мотивите на организаторите са, че в момента текстилният бизнес в региона изпитва трудности що се отнася до снабдяването със суровини, материали и аксесоари. В следствие на това се работи и върху третата стъпка на проекта – обособяването на складов хъб в Свободна зона – Гюргево, който да бъде събирателен пункт на производители, снабдители и търговци. Според организаторите, това ще даде множество възможности не само на румънски производители и търговци, но и на българските им колеги да открият нови пазари или да се възползват от продукцията на китайската индустрия.

За повече информация, записване и заявки за участие, може да откриете на адреса на изложението: www.holde.ro

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност