РТИК-посрещна-Филип-Купфер-новият-търговски-съветник-към-посолството-на-Австрия

РТИК посрещна Филип Купфер, новият търговски съветник към посолството на Австрия

Днес новият търговски съветник при Австрийско посолство г-н Филип Купфер посети РТИК като част от своята обиколка в гр. Русе.

Г-н Купфер е и ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA – Външно-търговската организация на Стопанска камара Австрия.

Председателят на РТИК г-н Маргарит Вутов, представи широкия спектър от дейности и инициативи в подкрепа на бизнеса, които Камарата инициира или взема участие. На срещата бяха представрени преимуществата на Община Русе и благоприятната ѝ икономическа среда за нови инвестиции.

Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и потенциални партньорства с цел развитието на бизнес отношенията между двете страни. 

RCCI welcomes Philipp Kupfer the new trade counselor to the embassy of Austria

С инвестиции в България от над 2,6 млрд. евро (според Австрийската национална банка) и създадени повече от 20 000 работни местa, Австрия е сред най–големите чуждестранни инвеститори в страната. Сред австрийските фирми са A1, ЕVN, Raiffeisen, OMV, Vienna Insurance Group, Mondi, Billa, Kronospan, Palfinger, Knauf, Uniqa, Wienerberger, AluKönigStahl, Sportalm и Baumit.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност