РТИК с водеща роля в трансгранично партньорство между социални предприемачи
|

РТИК с водеща роля в трансгранично партньорство между социални предприемачи

В рамките на проект Social Challenges Innovation Platform, Русенска търговско-индустриална камара координира и подпомага партньорството между организации в Полша и Италия, които работят по решение на специфично социално предизвикателство. Самото решение може да послужи като пример за успешно партньорство на европейско ниво с оптимално покритие.

Полската организация „Habitat for humanity“ е набелязала специфичен социален проблем в столицата Варшава, в която има 1.8 млн. жители, 300 000 компании и около 26 000 безработни. Именно върху последните е и фокусът на организацията, която предлага въвеждане на елементи от кръговата икономика и ангажирането на хора в неравностойно положение. Друг проблем, който е набелязан като потенциална възможност, е огромното количество отпадъци, които не се преработват по никакъв начин. Основната цел на организацията е да обособи своеобразна „работилница“, където хора могат да даряват различни продукти, които вече не използват, а те от своя страна да бъдат преработвани, възстановявани и продавани за повторна употреба.

Проектът предвижда и сътрудничество с различни местни организации, в частност Beauty Arts Academy, от където може да бъде почерпен опит за изработване на различни произведения на изкуството.

С реализацията на решението се е заела италианската организация „Forum Compraverde“, които имат дългогодишен опит в развитието на подобни инициативи в Италия.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност