New economic opportunities agreed by the chambers of commerce of Ruse and Budapest
|

Нови икономически възможности договориха търговските камари на Русе и Будапеща

Русенска търговско-индустриална камара продължава да разширява своята мрежа от бизнес партньори и възможности, след като на 29 януари институцията подписа меморандум за сътрудничество с най-старата търговска камара в Унгария – Камарата в Будапеща, която има богата 170-годишна история. Унгарската организация е и сред инициаторите за създаването на Дунавската федерация на търговските камари.

New economic opportunities agreed by the chambers of commerce of Ruse and Budapest 1

Събитието се състоя в известния зимен курорт Санкт Пьолтен в Австрия, а споразумението бе подписано от Милен Добрев – изпълнителен директор на РТИК, и Андреш Рив – президент на Будапещката камара.

New economic opportunities agreed by the chambers of commerce of Ruse and Budapest

Двете страни се договориха да насърчават икономическия обмен между държавите, както и обмена на търговски делегации, експерти, създаване на нови бизнес контакти и възможности за членовете на двете камари. Бизнес общностите са в центъра на споразумението, като се поема ангажимент те да бъдат облекчавани в максимална степен чрез обмен на търговска и логистична информация, организиране на съвместни търговски изложения, панаири, конференции и делегации, и премахване на пречките пред свободното развитие на общи бизнеси.

Предвижда се взаимодействие и посредничество при спорове между партньори от двете страни, с което се цели да се избегнат дългите съдебни процедури.

New economic opportunities agreed by the chambers of commerce of Ruse and Budapest 2

Споразумението е безсрочно,  и ще остане в сила докато страните изрично не поискат неговото прекратяване.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност