WITTE Automotive Bulgaria opened its plant
|

ВИТТЕ Аутомотив България откри разширението на завода си

На 11 май се състоя официалната церемония по откриване разширението на завода ВИТТЕ Аутомотив България. Компанията е член на РТИК и БТПП.

Начало на официалната програма по откриване на разширението на завода постави емблематичният фолклорен танцов театър „Найден Киров“. Приветствени слова произнесоха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.- областният управител на Област Русе Валентин Колев, председателят на Български автомобилен клъстер Любомир Станиславов, Райнер Гьолц – акционер и главен изпълнителен директор на ВИТТЕ Аутомотив Гмбх, д-р Христо Христов – управител на ВИТТЕ Аутомотив България.

WITTE Automotive Bulgaria opened its plant extension 1

„ВИТТЕ Аутомотив България се превърна в еталон на заводите от групата ВИТТЕ“ – коментира Райнер Гьолц и добави „Моето огромно благодаря днес отива при всички служители на ВИТТЕ Аутомотив България – за тяхната всеотдайност и отлична работа.“

„Изградихме ВИТТЕ Аутомотив България не само като отличен доставчик в автомобилния сектор, но и като символ на социална компания в град Русе, която помага за икономическото развитие и стабилност на региона. Отличните резултати за качество, ефективност и клиентската удовлетвореност поставят ВИТТЕ Аутомотив България като един от най-добрите заводи в Германската група WITTE.“, коментира д-р Христов.

WITTE Automotive Bulgaria opened its plant extension

На събитието, макар и след прерязване на лентата и въпреки натоварената си програма, присъства и министър председателят Бойко Борисов. Той бе придружен от заместник министър-председателя Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов. „Това е модерен и огромен завод. Така разбирам индустриализацията на страната. Голям поклон и към нашите работници, защото инвестиции се правят, когато има стабилност и умни и дисциплинирани хора на всяко едно работно място“, каза премиерът. Той разгледа както новопостроената, така и съществуващата вече производствена сграда.

С откриване на новото производство, ВИТТЕ Аутомотив България се утвърждава като един от най-големите и перспективни работодатели в Русе.

WITTE Automotive Bulgaria opens the extension of its plant 2

Основен акцент на събитието бе отбелязването на  10 години на ВИТТЕ Аутомотив България, както и 120 години от създаването на ВИТТЕ Аутомотив ГмбХ.

В Европейското семейство на ВИТТЕ Аутомотив работят 5200 души и притежава златен сертификат – като част от ТОП работодателите в Германия.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност